Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu a început discuțiile publice despre inițiativa de creare a Centrului Național de Apărare Informațională `Patriot`

YouTube
Maia Sandu

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare și ai societății civile despre crearea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei, informează Președinția Moldovei.

Șefa statului a vorbit despre scopul creării Centrului, atribuțiile sale de bază și cum acesta va preveni și combate dezinformarea și propaganda.

Participanții au venit cu sugestii pentru îmbunătățirea proiectului de lege.

Procesul de consultări va continua în următoarele săptămâni.

Amintim că, la sfârșitul lunii mai, președinta Maia Sandu a anunțat că propune Parlamentului spre adoptare crearea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei, denumit simbolic „Patriot”.

„În mod constant se încearcă atragerea țării noastre pe o orbită a trecutului, într-o zonă întunecată și fără perspectivă de dezvoltare. Doar datorită rezistenței și curajului ucrainenilor, Rusia nu poate ataca militar țara noastră, dar o face constant informațional, prin minciună, propagandă și dezinformare. Zi de zi Kremlinul și grupările criminale lansează atacuri hibride utilizând arma propagandei pentru a semăna ură în Moldova, pentru a slăbi încrederea noastră unii în alții și încrederea în statul nostru”, a declarat Maia Sandu.

Centrul va avea misiunea de a a implementa politica statului în domeniul securității informaționale și de a asigura comunicarea strategică în vederea identificării, prevenirii și combaterii dezinformării la nivel național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.