Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu a luat o româncă în Comitetului consultativ independent anticorupţie

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu semneaza

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a prezentat luni pe membrii Comitetului consultativ independent anticorupţie, constituit prin decret prezidenţial, care va avea drept scop cercetarea cazurilor de corupţie şi va comunica public despre acestea, va analiza impedimentele în calea luptei eficiente împotriva corupţiei şi va face recomandări pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ şi instituţional, potrivit Jurnal.md.

Din acest Comitet fac parte James Wasserstrom (SUA), Laura Ştefan (România), Alina Radu, Tamara Razin, Nadejda Hriptievschi, Drago Kos (Slovenia).

James Wasserstrom este diplomat american, care a deconspirat scheme de corupţie în instituţii internaţionale şi a activat ca ofiţer anticorupţie la ambasada SUA în Afganistan. Drago Kos este jurist din Slovenia, şeful Grupului de lucru anticorupţie al OCDE, consultant anticorupţie al agenţiilor specializate din Kosovo şi Ucraina. Laura Ştefan este expertă anticorupţie din România, fost director specializat pe politici anticorupţie în cadrul Ministerului Justiţiei al României, notează Jurnal.md.

Alina Radu este un nume de notorietate în presa de investigaţie din Republica Moldova. Tamara Razin este specialistă în finanţe internaţionale, cu o experienţă de lucru de 15 ani la Fondul Monetar Internaţional (FMI). Nadejda Hriptievschi este fondatoare şi directoare a Programului Justiţie şi Drepturile Omului la Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) - o juristă cunoscută, care promovează independenţa şi responsabilizarea judecătorilor, conform publicaţiei menţionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.