Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu a mers la funeraliile Reginei Elisabeta, după protestul în care zeci de mii de oameni i-au cerut demisia: Am adus un omagiu

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, afirmă că a adus „regretatei suverane britanice un omagiu în numele tuturor cetățenilor R. Moldova”: „Viața Reginei Elisabeta a II-a ne oferă un exemplu ilustrativ de devotament și slujire poporului”.

„Am participat, astăzi, la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, aducându-i regretatei suverane britanice un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Regina Elisabeta a II-a a condus Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Comunitatea Națiunilor timp de șapte decenii, cu demnitate și un simț profund al datoriei”, scrie pe Facebook Maia Sandu.

Ea afirmă că au fost ani de progres tehnologic și transformări sociale profunde, ani care - inclusiv datorită Marii Britanii - au adus mai multă libertate, bunăstare și pace țărilor lumii.

„Viața Reginei Elisabeta a II-a ne oferă un exemplu ilustrativ de devotament și slujire poporului - slujire profund apreciată și respectată. Prin exemplul său, suverana inspiră, astăzi, oameni de stat, funcționari și demnitari din întreaga lume”, încheie Maia Sandu.

Sicriul este dus la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, într-o ceremonie privată. Un milion de oameni s-au strâns în centrul Londrei la ora 12.35.

Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, în casa sa de vacanță de la Castelul Balmoral, în Scoția, la vârsta de 96 de ani, după o domnie de 70 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.