Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu anunță primele loturi de vaccin anti-Covid-19 care vor veni prin mecanismul COVAX

COVAX
vaccin coronavirus

Primul lot de vaccin anti-COVID-19 prin intermediul platformei COVAX urmează să ajungă în Republica Moldova la sfârșitul lunii curente.

Despre aceasta a discutat directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, Hans Kluge, într-o videoconferință cu președintele Maia Sandu.

"Mi-am încheiat ziua cu o videoconferință cu Dr. Hans Kluge, Directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa. Am mulțumit OMS pentru implicarea în acțiunile de răspuns la pandemia Covid-19 și am subliniat necesitatea de asigurare gratuită cât mai rapidă cu vaccin a Republicii Moldova prin platforma COVAX - pentru 20% din populația țării, așa cum s-a planificat.

Am solicitat, de asemenea, ajutorul OMS în procesul de negociere a unor prețuri avantajoase cu companiile producătoare de vaccin prin platforma COVAX. Reprezentantul OMS a confirmat că primul lot de vaccin prin intermediul platformei COVAX urmează sa ajungă în Republica Moldova la sfârșitul acestei luni", a anunțat Maia Sandu.

Republica Moldova urmează să primească, prin intermediul platformei COVAX, 24,5 mii de doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și până la 264 de doze produse de Oxford/AstraZeneca. Livrarea a fost confirmată de platforma internațională COVAX, pe 30 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.