Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: Astăzi vedem o mai mare influență în Procuratură din partea grupării Platon

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că în prezent cele mai mari pericole pentru securitatea țării reprezintă vulnerabilitatea instituțiilor statului, precum și existența grupărilor corupte, care s-au creat de-a lungul anilor. Printre grupările enumerate de președintă este cea condusă de fostul democrat, Vlad Plahotniuc, fostul primar de Orhei, Ilan Șor, precum și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, transmite Realitatea.md.

„Există gruparea lui Plahotniuc… Este guparea lui Platon, gruparea Șor, Andronache și altele. E clar că Platon are mai multă influenţă astăzi în Procuratură. Nu pot să spun câţi judecători lucrează astăzi pentru Platon sau câţi pentru Plahotniuc, dar vedem o mai mare influenţă în Procuratură din partea grupării Platon. Vedem aceleaşi riscuri și la adresa sistemului bancar, și la adresa sistemului de asigurări…

Eu nu cunosc de câte ori ei se întâlnesc și ce convin. L-am auzit povestind pe Platon că Plahotniuc nu mai are bani. De parcă a devenit contabilul lui și acum își face griji că Plahotniuc nu mai are bani. Deci e clar că există o încercare de a se coaliza și de a nu admite ca guvernarea să reușească să-i înlăture definitiv de la aceste scheme de corupție”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

În acest sens, președinta spune că este nevoie ca instituțiile de drept din țară să fie integre, iar justiția să-și facă treaba onest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.