Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu confirmă că Moldova exportă carburanți către Ucraina

captură TV
Maia sandu

Șefa statului, Maia Sandu, confirmă faptul că Republica Moldova exportă carburanți către Ucraina.

„Absolut legal se întâmplă aceste exporturi și o să continue mai departe”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Noi permitem exporturile legale și nu există nicio interdicție și nu înțeleg de ce ar fi pretenții. Absolut legal se întâmplă aceste exporturi și o să continue mai departe”, a spus Maia Sandu.

Anterior, fostul șef de stat, Igor Dodon, a declarat că au loc exporturi ale unor mărfuri de uz militar, inclusiv combustibil, pe teritoriul Republicii Moldova spre Ucraina.

„Guvernarea trebuie să informeze oficial societatea despre acțiunile legate de tranzitul unor mărfuri de uz militar, inclusiv combustibil, pe teritoriul Republicii Moldova spre Ucraina.

Care este costul politic pentru asemenea acțiuni? De ce ele sunt ținute în secret? Cum se împacă asta cu poziția neutră a țării? Noi cerem încetarea acestor și altor acțiuni care pun în situație de risc militar major Moldova și cetățenii”, a menționat Dodon.

Președintele Administrației din Odesa a vorbit despre transferul de mărfuri militare și umanitare în Ucraina care trec prin Moldova. Declarațiile acestuia vin după ce Ministerul Apărării rus a anunțat că vrea coridor terestru către Crimeea și ieșire la Transnistria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.