Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, despre contractul pe energie electrică venită din Transnistria: Nu am participat la negocieri, sigur că nu a fost o comunicare promptă

Agora
 Centrala de la Cuciurgan

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, are întrebări în raport cu condițiile în care autoritățile de la Chișinău au semnat contractul cu centrala de la Cuciurgan, din Transnistria, și cu prima ocazie le va clarifica în discuția cu factorii de decizie de la Guvern. Totodată, președintele țării critică lipsa de comunicare din partea Guvernului, menționând că „trebuia să se comunice prompt” pe subiect de interes major ce ține de securitatea energetică, conform deschide.md.

Solicitată să se dea cu părerea despre contractul încheiat de autorități cu Centrala de la Cuciurgan, Maia Sandu a menționat că nu a participat la negocieri și că procurarea energiei electrice la un preț mai mic „evident că este în favoarea noastră”.

„Dacă mă întrebați exact de această tranzacție – nu am participat la negocieri. Am niște întrebări în raport cu condițiile în care s-a semnat acest contract. O să discut cu Guvernul cu prima ocazie și, sigur că nu a fost o comunicare promptă, care să explice lucrurile din start, să nu lase spațiu de interpretare, spațiu de acuzații de tot felul că s-a făcut pentru regimul de acolo și alte acuzații.

Guvernul, așa cum am scris, trebuie să comunice prompt și să ofere suficiente informații, suficientă claritate pentru că securitatea energetică este un subiect extrem de important, vizează toată lumea și toată lumea trebuie să aibă încredere că această tranzacție este cea mai bună care putea fi obținută în aceste condiții”, a declarat președintele țării în platoul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Una din întrebările care urmează a fi clarificată este „De ce trebuie să plătim un preț mai mare?”.

„Aici este întrebarea pe care trebuie să o clarificăm cu toții evident că ne-am dorit un preț mai mic”, a precizat președintele țării.

Șeful statului a confirmat faptul că asigurarea țării cu energie electrică este o sarcină mult mai complicată, decât asigurarea cu gaze naturale, R.Moldova fiind vulnerabilă la acest capitol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.