Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, discuție cu Mark Rutte despre parcursul european al Republicii Moldova, după ce Olanda și-a deschis ambasadă la Chișinău

deschide.md
maia sandu Mark Ruttem

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu premierul Țărilor de Jos, Mark Rutte, în cadrul vizitei de lucru de la Haga. Discuțiile s-au axat pe susținerea oferită de autoritățile olandeze parcursului european al Republicii Moldova, conform deschide.md.

Președintele i-a mulțumit lui Rutte pentru suportul acordat R. Moldova și a subliniat că autoritățile de la Chișinău mizează în continuare pe susținerea Țărilor de Jos în inițierea negocierilor de aderare la UE.

Am discutat despre cum putem crește volumul schimburilor comerciale și consolida relațiile economice. Ieri am făcut un pas important în această direcție - ministerele de externe au semnat Protocolul de modificare a Convenției bilaterale prin care este evitată dubla impunere privind impozitele pe venit și pe capital. În octombrie vom organiza un forum al oamenilor de afaceri din țările noastre”, a declarat șeful statului.

De asemenea, Maia Sandu și-a exprimat recunoștința și pentru asistența de dezvoltare oferită de partenerii olandezi în mai multe domenii cheie: reforma justiției, buna guvernare, drepturile omului, libertatea presei, susținerea societății civile, dar și în sectorul energetic și cel de securitate.

Țara noastră are parteneri de încredere, care ne sprijină prin proiecte concrete și ne ajută să consolidăm statul Republica Moldova și să rămânem parte a lumii libere și democratice. Avem legături tot mai strânse cu Țările de Jos, îndeosebi odată cu decizia Guvernului olandez de a deschide, în aprilie, ambasadă la Chișinău - un semnal de încredere și solidaritate” a punctat șeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.