Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, dispusă să renunțe la Transnistria - Care este ținta

Presedintia Republicii Moldova
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat astăzi că Republica Moldova ar putea intra în UE fără Transnistria, notează Rador Radio România.

În luna ocrombrie, în finalul ședinței Consiliului de Securitate al țării, Sandu a declarat că autoritățile Republicii Moldova intenționează să găsească o soluție pentru conflictul transnistrean cu participarea Uniunii Europene.

"Calea ideală pentru Republica Moldova o constituie intrarea în Uniunea Europeană cu totul. Adică, și malul drept, și malul stâng. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, dacă dintr-un motiv sau altul acest lucru nu va fi imposibil, există o altă variantă, potrivit căreia mai întâi în Uniunea Europeană se integrează malul drept, apoi malul stâng", a declarat Sandu, astăzi, la postul de radio Vocea Basarabiei.

După cum a arătat Sandu, conflictul transnistrean a apărut ca urmare a faptului că Moscova susținea regimul separatist, iar acest sprijin a menținut în viață acest regim separatist timp de ani de zile". "Evident, este foarte nedrept ca oamenii de pe malul drept și stâng al Nistrului să fie împiedicați să călătorească liber. Toate acestea sunt demne de a fi condamnate, iar soluția este clară - să scăpăm de acest regim separatist, atunci vom putea să ne reintegrăm țara", a declarat Sandu. Liderul moldovean a menționat că "există un acord privind o misiune de menținere a păcii, dar nu există un acord privind amplasarea unui contingent militar".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.