Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, după 500 zile de război: Слава України!

Facebook
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj la împlinirea a 500 zile de război în Ucraina.

”Azi se fac 500 de zile de când Rusia și-a început războiul brutal împotriva Ucrainei. 500 de zile de când oamenii pașnici, care dormeau în casele lor, care trăiau pe pământul lor, au fost treziți de exploziile bombelor și huruitul tancurilor. Oameni nevinovați executați și lăsați să se descompună pe străzi sau aruncați în groapa comună. La Bucha, la Irpin, la Hostomel, la Borodianka. Femei violate și copii uciși sau schilodiți de bombe.

Cei în puteri, femei și bărbați, au luat armele în mâini și-și apără țara. Milioane de mame cu copii și vârstnici au fost nevoiți să-și lase casele și să se adăpostească în subsoluri, în stațiile de metrou sau să fugă în alte regiuni ale Ucrainei sau în alte țări. Acest război brutal seamănă moarte și teroare. Invadatorii distrug clădiri și locuințe, bombardează rețele electrice, distrug sistemele de apă, devastând totul.

Datorită curajului militarilor ucraineni, datorită rezistenței populației civile, în Moldova avem pace. Suntem solidari cu Ucraina și vom face tot ce ne stă în puteri să fim alături. Ucrainenii sunt și vor fi bineveniți în țara noastră. Drumurile și căile noastre ferate vor continua să ducă produsele ucrainene către piețele lor de desfacere. Ca parte a comunității internaționale, ne vom uni eforturile cu Ucraina pentru ca Rusia să răspundă pentru crimele sale de război.

Ucraina va învinge. Altfel nu poate fi. Ucrainenii sunt oamenii păcii și noi suntem alături de ei.

Слава України!”, a scris Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.