Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: Igor Dodon minte în speranța evitării alegerilor anticipate

stiri.md
Maia Sandu

Preşedintele Maia Sandu consideră că nu există problema lipsei de bani pentru finanţarea alegerilor parlamentare anticipate.

"Vorbind despre ea, Igor Dodon minte în speranţa de a evita alegerile anticipate", a spus ea, transmite Știri.md.

Potrivit Infotag, joi, preşedintele a declarat la Radio Moldova că cele 70 de milioane de lei alocate de către guvern sunt doar prima tranşă pentru ca CEC să poată iniţia anumite acţiuni.

"Va exista şi a doua tranşă. Ştiu că acum există multe speculaţii din partea partidelor care se tem de alegeri. Bugetul are în jur de 50 de miliarde de lei şi din ei se pot găsi 120 de milioane pentru alegeri", a spus Sandu.

Potrivit acesteia, Moldova ar putea primi 720 de milioane de lei de la UE, care ar fi trebuit să sosească în martie-aprilie, dar nu au venit din cauza sabotării miniştrilor lui Dodon.

"Cea de-a doua tranşă de fonduri pentru alegeri va urma în câteva săptămâni", a spus preşedintele, considerând că este posibil să se economisească pentru măşti şi dezinfectanţi, deoarece acestea pot fi distribuite secţiilor de votare în calitate de donaţii.

În această privinţă, preşedintele a menţionat că în curând va veni din Germania un lot mare de echipamente de protecţie, ca urmare a acordurilor sale cu cancelarul Angela Merkel.

"Domnul Ciocoi este obligat să aloce resursele financiare necesare pentru buna desfăşurare a alegerilor anticipate. Nu depinde de voinţa lui sau a lui Dodon. Sper că Moldova va putea primi 720 de milioane de lei de la UE până la sfârşitul lunii iunie", a spus Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.