Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu îi mulțumește lui Volodimir Zelenski pentru pacea de peste Prut: Moldovenii se bucură astăzi datorită curajului poporului ucrainean

deschide.md
maia sandu Volodimir Zelenski

Pe marginea Summitul țărilor din sud-estul Europei, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, despre viitorul european al celor două state, evoluțiile de pe front, dar și tranzitul de grâne ucrainene pe teritoriul R. Moldova, se notează într-un comunicat al Președinției, conform deschide.md.

În această săptămână, când R. Moldova și Ucraina își marchează Ziua Independenței, am vorbit despre cât de importante sunt pacea și libertatea pentru țările noastre. În pofida situației regionale dramatice, ambele țări fac reforme complicate și pași concreți ca să accelereze inițierea negocierilor de aderare la UE” a subliniat Maia Sandu.

La fel, șeful statului a vorbit cu omologul său de la Kiev și despre cel de-al treilea Summit al Platformei Crimeea la nivel de șefi de stat și de guvern, care va avea loc miercuri, 23 august. R. Moldova va fi reprezentată la acest eveniment internațional de premierul Dorin Recean.

R. Moldova se bucură astăzi de pace datorită curajului poporului ucrainean. R. Moldova este alături de Ucraina, alături de ucrainenii care luptă pentru a-și apăra pământul și dreptul de a-și decide propriul viitor” a mai spus șeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.