Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu îi sperie pe corupți! În Republica Moldova va fi creată Curtea Anticorupție 'Nu le permitem să ne mai controleze țara'

Administratia Prezidentiala
Maia Sandu

În Republica Moldova ar urma să fie creată Curtea Anticorupție care va investiga cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției. O solicitare în acest sens a venit din partea președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, conform deschide.md.

Prezentă la ședința plenară a Parlamentului, Sandu a spus că oamenii cer dreptate, iar dreptatea se reconstruiește prin încredere care, din păcate, a fost încălcată de unii judecători, procurori corupți care „au distrus sentimentul dreptății din Moldova și acum se opun din răsputeri curățării justiției”.

„Schimbările care au început în justiție sunt corecte și își vor îndeplini scopul - de a avea în sistem judecători independenți care pun legea în capul mesei. Rezistența din sistem la această curățare era de așteptat. Cei corupți, cei deprinși cu comenzi la telefon, cei obișnuiți cu mita nu vor să-și schimbe năravul sau, și mai mult, să fie pedepsiți pentru ce au făcut. Dar asta nu ne va opri. Pentru moldoveni dreptatea este esențială. Oricât de complicat ar fi, vom duce la capăt curățarea justiției”, a spus ea.

Maia Sandu avertizează: corupția la nivel înalt este cel mai mare pericol la adresa R.Moldova.

„Suntem datori și obligați în fața cetățenilor să pedepsim marii corupți și să nu le permitem să ne mai controleze țara. În acești 2 ani justiția a avut independența să facă dreptate oamenilor. Dar nu a făcut-o. Solicit Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție, o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și corupție în sistemul justiției. Nu mai avem timp să lăsăm corupții din sistem să amâne la nesfârșit propria curățare”, a adăugat președintele.

Sandu a adăugat că doar când legea va fi în capul mesei, iar fiecare își va face treaba la locul lui, moldovenii vor reuși să corecteze răul făcut statului.

„Aceasta înseamnă Uniunea Europeană - să lucrezi pentru țară și țara să lucreze pentru tine. Această stabilitate vreau să o asigurăm în Moldova - stabilitatea păcii, a salariilor bune, a locurilor de muncă, a calității vieții”, a mai menționat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.