Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, la doi ani de la începutul războiului în Ucraina: Azi marcăm doi ani de teroare, dar marcăm și doi ani de rezistență

deschide.md
maia sandu Volodimir Zelenski

Președintele Maia Sandu a adresat un mesaj de solidaritate poporului ucrainean, în contextul marcării a doi ani de război în Ucraina. Șeful statului a precizat că R. Moldova apreciază eroismul ucrainenilor militari și civili care apără libertatea întregului continent european.

Azi marcăm doi ani de teroare, dar marcăm și doi ani de rezistență

Astăzi se fac doi ani de la începutul războiului Rusiei în Ucraina, doi ani în care, zilnic, în țara vecină sunt bombardate spitale, grădinițe, magazine, blocuri de locuit, biserici. Azi marcăm doi ani de teroare, dar marcăm și doi ani de rezistență. Sunt doi ani de când Ucraina stă dreaptă și demnă și prin eroismul ucrainenilor - militari și civili - apără libertatea întregului continent european și pacea în țara noastră. Le suntem recunoscători ucrainenilor pentru curajul lor extraordinar”, a precizat Maia Sandu.

Șeful statului moldovean a menționat că în acești doi ani, R. Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății.

R. Moldova și-a arătat sieși și lumii întregi că alege viața și că va sări mereu în ajutor celor aflați la nevoie. Moldovenii vor să trăiască în bună înțelegere și noi vom face tot ce ne stă în puteri ca în țara noastră să fie pace”, a conchis președintele.

Amintim că acum doi ani, în dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, declarând că începe o „operațiune militară specială” de eliberare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.