Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, la Summitul Consiliului Europei: Dezinformarea și propaganda Rusiei trebuie dezarmate

YouTube
Maia Sandu

Dezinformarea și propaganda Rusiei trebuie dezarmate pentru ca democrația în Republica Moldova să aibă o șansă, a declarat președintele Republica Moldova, Maia Sandu, în discursul rostit la Summitul Consiliului Europei ce și-a ținut lucrările la Reykjavik (Islanda). Șeful statului a venit cu un mesaj către înaltul for paneuropean în care a menționat că acolo unde există voință politică, se întâmplă schimbarea. Maia Sandu a adus mulțumiri Consiliului Europei pentru contribuția și asistența oferită la consolidarea democrației și a anunțat că Republica Moldova se înscrie în Registrul daunelor cauzate de invadarea Ucrainei de către Rusia, conform deschide.md.

Mesajul meu de astăzi pentru dumneavoastră este că acolo unde există voință politică, se întâmplă schimbarea. Democrațiile se maturizează. Societățile devin mai rezistente. Dar în fața provocărilor actuale, pentru ca democrația să supraviețuiască și să înflorească în țara mea, acest lucru nu este suficient. Nu este suficient pentru ca schimbarea să aibă loc în mod durabil. Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei a zguduit întregul continent european”, a declarat Maia Sandu.

În acest context, Maia Sandu a subliniat că agresiunea Rusiei în Ucraina a afectat securitatea Republicii Moldova și a creat un mediu incert.

Pentru ca democrația să aibă o șansă, economia noastră trebuie să se dezvolte. Dezinformarea și propaganda Rusiei trebuie dezarmate pentru ca democrația noastră să aibă o șansă. Am ținut piept împotriva eforturilor de destabilizare ale Rusiei și vom continua să facem acest lucru. Am ținut piept împotriva eforturilor de destabilizare ale Rusiei și vom continua să facem acest lucru”, a dat asigurări președintele.

Lidera de la Chișinău a declarat de la tribuna Consiliului Europei că în R.Moldova există o oportunitate politică pentru lumea democratică, în ciuda provocărilor și că țara are nevoie de sprijin pentru a continua reformele.

Este timpul să spunem tare și clar că nimeni nu este mai presus de lege. Moldova se înscrie în Registrul daunelor cauzate de invadarea Ucrainei de către Rusia. Continuăm să ajutăm Ucraina, să ajutăm în continuare Moldova, pentru ca împreună să continuăm să ne apărăm democrațiile și valorile europene pe care le-am ales ca prezent și viitor”, a declarat Maia Sandu.

Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a participat la lucrările celui de-al patrulea Summit al Consiliului Europei. În marja reuniunii, Maia Sandu a avut întrevederi cu înalți oficiali ai statelor membre ale Consiliului Europei. Șefa statului a vorbit despre eforturile de modernizare a R.Moldova în contextul integrării europene primind asigurări că statele europene își mențin sprijinul pentru R.Moldova. Maia Sandu a reiterat angajamentele R.Moldova de a contribui la menținerea păcii și securității în zonă.

În prezent, Islanda deține președinția Consiliului Europei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.