Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, la un an de la confirmarea primului caz de COVID-19 în Moldova: Autorităţile au luat multe decizii greşite

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Autorităţile au luat multe decizii greşite, iar unele dintre ele nu au fost luate la timp. Este mesajul şefului statului, Maia Sandu, care a scris o postare emoţionantă pe pagina sa de Facebook, la un an de la confirmarea primului caz de COVID-19 în Republica Moldova. Preşedintele susţine că, sistemul de sănătate a ajuns în prag de colaps din cauza iresponsabilității celor de la guvernare.

"Din păcate, a fost un an în care deciziile nu au fost luate la timp sau au fost greșite. Un an în care economia a suferit foarte mult din cauza pandemiei, secetei și iresponsabilității celor de la guvernare, iar sistemul de sănătate a ajuns în prag de colaps.", a scris Maia Sandu.

În mesajul său, şeful statului susţine că trebuie urgent să fie garantat accesul real și rapid al pacienților la medicamente gratuite, iar statul trebuie să asigure cetățenii cu acces la vaccin sigur și eficient.

Potrivit şefului statului, fiecare dintre noi poate face patru lucruri care vor salva vieți: să purtăm mască, să evităm locurile aglomerate, să spălăm mâinile și să ne vaccinăm.

"În condițiile în care boala face ravagii în toată țara și pierdem medici aproape în fiecare zi, vaccinarea este șansa noastră să învingem virusul și să revenim la o viață normală. În discuțiile cu Organizația Mondială a Sănătății și cu companiile producătoare de vaccin insistăm să grăbim aducerea vaccinului prin platforma COVAX și să putem cumpăra cât mai repede numărul necesar de doze.",  a precizat Maia Sandu.

De la începutul pandemiei, în Moldova au fost confirmate aproape 200.000 de cazuri de COVID-19, iar peste 4.000 de oameni au murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.