Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, mesaj de Ziua Națională a României: 'Să împărtășim de ce iubim România'

Președinția Republicii Moldova
maia sandu

Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României, marcată anual la data de 1 Decembrie. Șeful statului moldovean a publicat o secvență video din discursul rostit la data de 29 noiembrie, la recepția dedicată Zilei Naționale a României, în care a ținut să aprecieze ajutorul oferit de către autoritățile românești, pe timpuri de criză, pentru cei din R. Moldova.

„Este o bucurie să sărbătorim împreună România. Să simțim recunoștință față de lucrurile bune făcute de români acasă și pretutindeni în lume și să împărtășim de ce iubim România. România este iubită aici, în Republica Moldova. Pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu, pentru ajutorul imens și necondiționat oferit cetățenilor noștri, pentru susținerea puternică acordată aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Lista e lungă - pentru grădinițe, microbuze școlare, burse studențești, motorină, vaccin, ajutor umanitar, sprijin pentru modernizarea satelor, comunicare mai ușoară cu cei dragi datorită eliminării tarifelor de roaming, pentru susținerea adusă culturii din Republica Moldova și construcției de poduri care ne leagă. Și pentru lumină, într-o perioadă în care rachetele rusești aduc întunericul în regiune”, a declarat Maia Sandu, într-un mesaj adresat public.

Ea mai spune că România este iubită în Republica Moldova pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească, pentru istoria comună - o istorie a curajului și a luptei pentru libertate.

„Împărtășim același respect față de înaintașii noștri care au câștigat cu sânge libertatea. Și aceeași dorință ca oamenii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască demn, în democrație și prosperitate. Să gândească liber. Împărtășim și aceleași lecții ale istoriei. Care ne învață unde am greșit și cum putem fi mai puternici. Ne arată că omenia, solidaritatea și înțelepciunea întăresc comunitățile. Mai iubim România pentru multe altele. Fiecare o face în felul său și din motivele proprii. Or, iubirea nu se face mai puțină pentru că este diferită, ci se amplifică prin milioanele de oameni și nenumăratele motive. Astăzi, cu războiul lângă noi, este mai important ca oricând să ne ținem împreună. Împreună să întărim democrația, să combatem propaganda și dezbinarea, să îmbunătățim condițiile de viață ale oamenilor, să le oferim siguranță”, a mai spus Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova susține că țara noastră are încrederea că mergem pe calea cea bună și că vom reuși să aducem Europa acasă la noi, inclusiv cu ajutorul României.

„Transmit recunoștința noastră tuturor românilor, președintelui Klaus Iohannis, Guvernului și Parlamentului României pentru receptivitatea și promptitudinea cu care răspund la nevoile Republicii Moldova și ale cetățenilor noștri. Vă mulțumesc că ne rămâneți aproape. Și mă bucur că în ultimii doi ani relațiile dintre Chișinău și București au devenit și mai puternice. Și pe o parte, și pe cealaltă parte a Prutului, oamenii își doresc aceleași lucruri - să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă. Așa ne vom simți cu toții ca acasă, oriunde ne-am afla - la Chișinău sau București, Bălți sau Timișoara, Cahul sau Iași. Și pentru că și la Chișinău, și la București, „vorba lungă - sărăcia omului”, voi încheia prin a vă spune, încă o dată, „Mulțumesc!”. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a conchis Maia Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.