Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: Pentru ca deportările să nu se repete, e nevoie de democrație și de stat de drept

captură TV
Maia sandu

În contextul Zilei comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Potrivit șefului statului, pentru ca deportările să nu se mai repete, avem nevoie de democrație și de stat de drept.

„Astăzi este Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, instituită în august 2019 de Guvernul pe care îl conduceam atunci.

Țara noastră s-a alăturat, astfel, deciziei Parlamentului European din 2008, care a declarat data de 23 august - când, în 1939, Uniunea Sovietică și Germania nazistă au semnat Pactul Ribbentrop-Molotov - drept Ziua europeană a comemorării victimelor fascismului și comunismului.

În această zi, ne amintim de victimele deportărilor staliniste și cele ale lagărelor de concentrare naziste, de cei care au suferit de pe urma represiunilor politice, au murit în timpul foametei organizate ori au fost exterminați pe motive religioase și de rasă.

Zeci de milioane de oameni lipsiți de libertate, torturați și uciși doar pentru că s-au pomenit ostaticii unor ideologii pentru care viața umană nu avea nicio valoare.

Pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete, avem nevoie de democrație și de stat de drept, care să se afle în serviciul cetățenilor și să-i împiedice pe politicieni să se transforme în tirani.

Iar această zi a memoriei îmi doresc să ne unească și să ne motiveze să construim o societate în care viața umană este valoarea supremă”, a conchis președintele Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.