Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu pentru EuroNews: 'Rezultatul acestor alegeri a dovedit că oamenii vor să se unească în jurul obiectivelor comune'

jurnal.md
Maia Sandu

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupaşcu, transmite: Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, într-un interviu acordat luni EuroNews, că "populaţia Moldovei a fost divizată de-a lungul multor ani", "jumătate dintre oameni privind spre Vest, iar cealaltă jumătate spre Est".

Sandu, care a câştigat scrutinul prezidenţial în faţa actualului şef al statului, socialistul Igor Dodon, a declarat că "rezultatul acestor alegeri a dovedit că oamenii vor să se unească în jurul obiectivelor comune", printre care şi crearea unui stat funcţional.

"Mulţi moldoveni îşi doresc o ţară în care să vrea să rămână, pentru că astăzi avem o treime din populaţie care a părăsit ţara pentru că nu aveau oportunităţi acasă. Va fi greu. Nu toată lumea din Parlament, din actualul Parlament, împărtăşeşte agenda mea, care este susţinută de oameni. Nu toţi vor să avem instituţii puternice care să lupte împotriva corupţiei, care să-i pedepsească pe cei care au furat de la oamenii noştri, dar vom găsi o cale. Avem sprijinul oamenilor şi vom găsi o modalitate de a pune în aplicare aceste reforme ambiţioase. Asta îşi doresc oamenii din Moldova. Vor alegeri parlamentare anticipate, deoarece actualul Parlament a arătat că nu lucrează pentru oameni. Unii dintre deputaţii din Parlament sunt implicaţi în cazuri de corupţie, contrabandă şi oamenii îşi doresc şansa de a alege un nou parlament care să-i reprezinte. În timpul acestei campanii am ales să ne axăm pe unitatea dintre oameni şi să nu folosim diviziunea. Populaţia Moldovei a fost divizată de-a lungul multor ani, jumătate dintre oameni privind spre vest, iar cealaltă jumătate spre est. Am ales obiectivele care pot uni oamenii şi această cale s-a dovedit a fi cea corectă. Rezultatul acestor alegeri a dovedit că oamenii vor să se unească în jurul obiectivelor comune. Construirea unui nivel de trai bun acasă, construirea unui stat funcţional. Nu va fi uşor, dar acesta este primul pas important", a afirmat Maia Sandu.

Maia Sandu s-a impus în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova cu 57,75% din voturi, având cu peste 15 procente mai mult decât actualul preşedinte, Igor Dodon.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis a CONVOCAT ședință URGENTĂ la Cotroceni, cu privire la măsurile de gestionare a pandemiei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.