Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu pentru Financial Times: Rusia vrea să controleze Moldova prin șantaj și proteste stradale

YouTube
Maia Sandu

Maia Sandu pentru Financial Times: Rusia vrea să controleze Moldova prin șantaj și proteste stradale

Federația Rusă a tins totdeauna să-și subordoneze Republica Moldova, inclusiv ca parte componentă a unui plan de a reface Uniunea Sovietică. Presiunile asupra Republicii Moldova se fac prin șantaj energetic și proteste stradale cu scopul de a submina eforturile guvernării de la Chișinău de a orienta țara spre Uniunea Europeană. Șefa statului a făcut aceste declarații într-un interviu pentru Financial Times, notează IPN citat de rador.

„Rusia a încercat întotdeauna să controleze Moldova prin diferite metode. Când au văzut că nu mai pot folosi energia ca instrument de șantaj, s-au orientat spre alte măsuri, inclusiv proteste de stradă, profitând de dificultățile sociale ale oamenilor”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu consideră că planul Rusiei de a reface Uniunea Sovietică nu este unul realist, iar Ucraina este cea care protejează Moldova în acest sens.

„Rusia ar vrea să refacă Uniunea Sovietică. Vor să readucă vremurile de înapoi. Noi nu vrem asta. Moldova a făcut parte din zona gri timp de 30 de ani, iar aceasta a însemnat pentru noi sărăcie, corupție, proastă guvernare, emigrare în masă. Vrem să fim parte a lumii democratice. Nu văd planul Rusiei ca fiind realist, dar aceste acțiuni continuă să submineze eforturile noastre”, a spus președintele Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.