Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu reclamă atentate la libertatea presei din R. Moldova

maiaSandu

Maia Sandu reclamă pe pagina oficială de Facebook mai multe atacuri la libertatea presei din Republica Moldova, care au avut loc în această săptămână.

Fostul ministru al Educației enumeră o serie de acțiuni care, luate împreună,  duc pe drumul unei dictaturi în care vor avea parte de stabilitate „doar cei de la putere”.

Acțiunile la care face referire Maia Sandu sunt următoarele:

  • Refuzul Guvernului de a aproba un proiect de lege prin care să fie redus de la cinci la două numărul de frecvențe pe care le poate deține o persoană.
  • Reconfigurarea ordinii posturilor TV în grila Moldtelecom este făcută cu scopul de a scoate ProTV și TV7 din primele zece poziții și de a include în față alte televiziuni. Argumentul că acestea sînt cele mai populare posturi nu ține. Aceasta este o dovadă că întreprinderea de stat Moldtelecom nu este în serviciul cetățenilor.
  • Mesaje că semnalele unor posturi ar fi bruiate, în timp ce sînt difuzate emisiuni și opinii critice în adresă guvernării; informații vehiculate în spațiul mediatic că alte două posturi private au intrat recent în posesia oligarhului (n. red. Vladimir Plahotniuc). Sper că nu va fi nevoie de alți cîțiva ani ca acesta să-și asume proprietatea, așa cum s-a întîmplat în cazul celorlalte posturi din holding.

„Țin să atrag atenția partenerilor internaționali că acestea sînt atentate directe la libertatea presei din Republica Moldova. În același timp, chem societatea civilă să continuăm presiunea asupra guvernării, ca să nu ne trezim într-o bună zi cu toate posturile incomode închise și cu cetățenii “informați” în exclusivitate de canalele ce aparțin unui singur proprietar”, concide Maia Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.