Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu se arată hotărâtă să conteste starea de urgență la Curtea Constitutionala

facebook.com
Maia Sandu

Președinta Maia Sandu se arată hotărâtă să conteste starea de urgență la curtea Constituțională după ce Comisia Situația Excepționale a anunțat setul de restricții.

Este o decizie goală în spatele căreia nu există niciun plan, nu este nicio coerență”, a spus șefa țării la Internetu Grăiește, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

La 1 aprilie, ziua în care Parlamentul a aprobat propunerea Guvernului de a institui stare de urgență în R. Moldova pentru 60 de zile, președinta țării anunța că va aștepta să vadă care vor fi măsurile restrictive și apoi să decidă dacă contestă decizia la Curtea Constituțională. Acum, Maia Sandu se arată decisă să se adreseze Înaltei Curți.

„E clar că este un abuz să declari stare de urgență pentru 60 de zile, asta spune deja și comunitatea internațională. Trebuie să vedem cum evoluează situația și să reducem semnificativ numărul celor care se îmbolnăvesc. Dar nu există există nicio justificare ca să iai o decizie pentru 60 de zile și mai ales o decizie goală în spatele căreia nu există niciun plan, nu este nicio coerență. Sigur că noi vom contesta această intenție de a bloca anumite activități, inclusiv potențiala activitate de dizolvare a Parlamentului”, a declarat Maia Sandu la Internetu Grăiește.

Totodată, șefa țării a subliniat că setul de măsuri restrictive anunțate de CSE ar fi putut fi aplicate fără a declara stare de urgență în țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.