Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere a cetăţenilor din rândul politicienilor moldoveni

facebook
maia sandu igor grosu stadion

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor din rândul politicienilor moldoveni, iar ratingurile șefului Parlamentului Igor Grosu și al premierului Dorin Recean sunt la nivelul erorii statistice, arată datele dintr-un sondaj de opinie realizat în luna decembrie, ale cărui rezultate au fost prezentate de agenția de marketing iData relatează stiripesurse.md

Conform datelor cercetării, Maia Sandu se bucură de încrederea a 24,2% dintre respondenți. Aceasta este urmată de opozantul Ilan Şor (10,5%), de liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon (10,2%) și de primarul Chișinăului, Ion Ceban (6,9%). Ratingul șefului Guvernului este de 1,5%, iar al președintele Parlamentului - 0,6%.

Studiul a fost realizat în perioada 2-15 decembrie, pe un eşantion de 997 de persoane din 387 de localități. Autorii estimează eroarea la 3,1%. Amintim că Republica Moldova este o republică parlamentară. Organul legislativ este controlat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), fondat de Maia Sandu.

Alegerile prezidențiale sunt așteptate să aibă loc în țară în a doua jumătate a anului 2024, iar alegerile parlamentare - în 2025. Din 2022, în republică au loc proteste de masă ale opoziției, în timpul cărora se cere demisia președintelui și dizolvarea parlamentului.

Protestatarii îi fac pe PAS și pe președinte răspunzători pentru creșterea rapidă a prețurilor și a nivelului sărăciei în țară.

În replică, autoritățile au acuzat opoziția că a pregătit o lovitură de stat, au deschis dosare penale împotriva liderilor protestelor și au închis canale de televiziune și portaluri de informare care au oferit o platformă pentru opoziție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.