Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu se declară îngrijorată de un amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale din Republica Moldova

Facebook
Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu exclude o intruziune a Rusiei în viitoarele alegeri prezidenţiale din Republica Moldova. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu exclude faptul că Rusia va încerca să intervină în viitoarele alegeri prezidențiale din toamnă și a îndemnat să se recurgă la experiența acumulată pentru a preveni acest fapt. Declaraţiile ei sunt citate de publicaţia NewsMaker și preluate de stiripesurse.md

''Toți trebuie să fim vigilenți. Una dintre armele Kremlinului este dezinformarea și manipularea. '…' Instituțiile trebuie să fie vigilente și să folosească experiența acumulată în alegerile precedente'', a susţinut Maia Sandu.

Ea a explicat și de ce a programat în aceeaşi zi referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova și alegerile prezidenţiale. Potrivit Sandu, acest fapt va asigura cea mai mare prezență la vot.

Pe 24 decembrie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut o propunere în parlamentul țării de a organiza un referendum pentru a afla părerea cetățenilor cu privire la aderarea republicii la Uniunea Europeană.

La sfârșitul anului 2023, parlamentarii au aprobat modificări ale Codului Electoral, potrivit cărora se poate organiza un referendum în ziua alegerilor parlamentare și prezidențiale.

În același timp, unele voci din Găgăuzia au caracterizat referendumul privind aderarea Republicii Moldovei la UE drept o campanie de PR a Maiei Sandu. Fostul preşedinte Igor Dodon a estimat că Maia Sandu va pierde alegerile prezidențiale viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.