Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu se ia de gât cu Gazprom privind datoria Republicii Moldova către gigantul rus: Ce a constatat un audit internațional

ziare.com
moldova gazprom

Maia Sandu se ia de gât cu Gazprom privind datoria Republicii Moldova către gigantul rus: Ce a constatat un audit internațional

Un audit efectuat de o firmă internaţională a infirmat afirmaţia gigantului rus Gazprom conform căreia guvernul moldovean îi datorează 800 de milioane de dolari, a declarat duminică preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite Reuters.

Fosta republică sovietică, situată între Ucraina şi România, membră a UE, cumpăra în mod obişnuit gaze naturale ruseşti. Dar, la sfârşitul anului 2021, Gazprom şi filiala sa din Moldova au declarat că au acumulat datorii de sute de milioane de dolari care trebuiau rambursate de Republica Moldova pentru a asigura o aprovizionare stabilă în continuare.

Gazprom a stabilit datoria la 709 milioane de dolari în urmă cu un an, deşi suma ar fi putut creşte odată cu adăugarea dobânzii.

Potrivit site-ului moldovenesc de ştiri Nokta.md, Sandu a declarat în cadrul unei şedinţe publice că un audit a respins aceste afirmaţii, deşi din comentariile ei nu a reieşit clar dacă există o datorie mai mică.

Sandu a spus că guvernul de la Chişinău va face o declaraţie oficială cu privire la constatări în zilele următoare.

Gazprom nu a răspuns imediat la cererea de comentarii.

Guvernul pro-european al Republicii Moldova, susţinut de împrumuturi de la instituţiile UE, îşi cumpără gazele din alte surse europene încă din decembrie anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.