Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu, soluţie inedită împotriva corupţiei din vămi: Vor fi aduşi vameşi germani alături de vameşii moldoveni/ VIDEO

IPN.md
Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că intenţionează ca după alegeri să aducă vameşi din Germania care să colaboreze cu Serviciului Vamal, pentru eradicarea corupţiei din vămi şi, implicit, majorarea veniturilor la bugetul de stat din activitatea vamală.

"Despre acest lucru am vorbit în timpul vizitei mele la Berlin. Înţelegem că veniturile din activităţile vamale pot fi majorate semnificativ dacă va fi eradicată corupţia. Germania este gata să ne ofere ajutor. Am convenit ca după alegeri în cadrul Serviciului Vamal să fie delegaţi pentru o perioadă de timp vameşi din Germania", a spus Sandu, marţi seară, la

În opinia sa, în instituţiile statului "este absolut necesar să fie înlocuit tot personalul administrativ, precum şi o curăţare profundă la toate nivelurile de funcţionari corupţi".

"Există o problemă de personal, deoarece mulţi specialişti au plecat. În plus, mulţi dintre cei care au lucrat în agenţiile guvernamentale au fost folosiţi de clanurile corupte şi chiar dacă sunt profesionişti, nu pot rămâne în sistem. Un bun profesionist care fură şi are experienţă este foarte periculos. Este mai bine să angajezi oameni noi, poate cu mai puţină experienţă, dar care pot învăţa rapid, care sunt cinstiţi şi doresc să rezolve problemele cetăţenilor, dar nu cei care se mută de la o instituţie la alta timp de 20 de ani", a spus preşedintele Republici Moldova.

În acelaşi timp, liderul Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Vladimir Voronin, a criticat intenţia preşedintelui de a atrage experţi străini pentru a combate corupţia. Vorbind despre Comitetul consultativ independent anticorupţie, creat de preşedinte, el a spus că este "de râsul găinilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.