Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: 'Sper să putem continua efortul de curăţare a instituţiilor la nivel central şi local'

Deschide Moldova
Maia Sandu

Copreşedintele Blocului ACUM, premierul Maia Sandu, şi-a exprimat speranţa că alegerile locale de duminică vor permite formaţiunii aflate la guvernare să-şi continue "efortul de curăţare a instituţiilor atât la nivel central, cât şi local", potrivit Agerpres.

Sandu a declarat, după ce şi-a exprimat votul la alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, că îşi doreşte oameni oneşti în funcţiile de primar.

"Probleme sunt foarte multe, dar eu sper în primul rând că noi o să putem să ne continuăm efortul de curăţare a instituţiilor atât la nivel central, cât şi local de elemente corupte, de oameni iresponsabili, care au delapidat averile publice, care au creat problemele cu care se confruntă astăzi oamenii în municipiul Chişinău şi în alte localităţi, acolo unde sunt alegeri în turul doi. Îmi doresc în primul rând să avem oameni oneşti aleşi în funcţiile de primar, oameni curajoşi care să spargă toate schemele de corupţie şi oameni profesionişti, oameni care pot să înveţe să rezolve problemele cetăţenilor, transparent, cu maximă corectitudine şi cu maximă responsabilitate faţă de fiecare bănuţ din bugetul public", a afirmat liderul Blocului ACUM.

Citește și: Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis: Chiar preşedintele n-a putut vorbi pentru ca această investiţie să aibă loc în România?

Maia Sandu a vorbit despre nevoia unui control asupra bugetului municipiului Chişinău, astfel încât acesta să fie cheltuit în interesul cetăţenilor, dar şi despre nevoia de proiecte de investiţii majore, printre care şi staţia de epurare a apelor uzate din Capitală.

Cetăţenii din 384 de municipii, comune şi oraşe din Republica Moldova sunt aşteptaţi, duminică, la urne pentru desemnarea primarilor, în turul al doilea al alegerilor locale. În municipiul Chişinău, în turul al doilea au intrat candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban, şi cel al Blocului ACUM, Andrei Năstase. În primul tur, candidatul stângii, Ion Ceban, a avut 40,16% din voturi, în timp ce pro-europeanul de dreapta Andrei Năstase a obţinut 31,09%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.