Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maia Sandu: Ucraina asigură securitatea Republicii Moldova, aderarea la NATO nu are susținere

Politics.md
Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, consideră că discuția privind aderarea Moldovei la NATO nu mai are nicio perspectivă în prezent din cauza influenței prelungite a propagandei rusești, care a distrus sprijinul public pentru acest demers.

Ea a făcut această declarație la Conferința de Securitate de la Munchen, transmite corespondentul European Pravda.

Comentând și condamnând războiul de agresiune al Rusiei, Sandu a spus că a existat o amenințare serioasă de ocupare a Moldovei de către trupele rusești, dar acest risc a fost acum redus semnificativ datorită acțiunilor de succes ale UTA.

„Nu există o amenințare militară directă la adresa Moldovei, Ucraina ne asigură securitatea”, a subliniat președintele.

Maia Sandu a comentat separat și posibilitatea aderării Republicii Moldova la NATO. Potrivit ei, înțelege necesitatea de a renunța la statutul de neutralitate, dar acest lucru nu are susținere publică.

„Când vedem ce face Rusia, devine clar că neutralitatea nu ne protejează. Cu toate acestea, deocamdată nu există sprijin public pentru schimbarea acestui… În ciuda acestui fapt, o astfel de posibilitate nu este o problemă de discuție în Moldova”, a spus ea.

Maia Sandu a acuzat, de asemenea, Federația Rusă de răspândirea unor narațiuni false care subminează imaginea NATO.

„Se poate discuta de ce se întâmplă acest lucru (în ceea ce privește atitudinea publică. – PE) – și unul dintre motive este propaganda rusească prelungită. Iar acum propaganda rusă încearcă să demonstreze că neutralitatea înseamnă că Moldova nu ar trebui să-și consolideze forțele de securitate, ceea ce este un nonsens absolut”, a împărtășit ea.

Anterior, SUA au confirmat informațiile despre încercările Rusiei de a destabiliza Moldova. Citiți mai multe despre acest subiect în articolul Moldova cu lovitură de stat: de ce Maya Sandu schimbă guvernul sub amenințarea unui atac hibrid al Rusiei.

De asemenea, merită remarcat faptul că noul șef al guvernului a promis că va începe să denunțe acordurile din cadrul CSI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.