Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majestatea Sa Margareta îndeamnă la continuarea legământului Reginei-mamă Elena

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam principesa margareta lacrimi

Majestatea Sa Margareta a transmis un mesaj cu ocazia repatrierii Reginei-mamă Elena, prin care a îndemnat la continuarea legământului ei - construirea unei Românii care cultivă respectul pentru cel de aproape, încrederea în oameni, o societate care îşi foloseşte energia pentru binele comun, nu pentru binele personal, o ţară în care tinerii români să dorească să trăiască, potrivit news.ro.

„După şapte decenii, Regina-mamă Elena se întoarce în România pentru eternitate”, şi-a început Majestatea Sa Margareta mesajul.

Exilul reginei Elena a început pe 4 ianuarie 1948 şi a continuat „şi după trecerea ei la Domnul”.

Citește și: Rareș Bogdan se amuză pe seama Vioricăi Dăncilă: ‘Ce-i asta, Tom și Jerry?’

„Regina-mamă revine acasă vitorioasă în lupta cu timpul, cu destinul, cu istoria. (...) A călăuzit paşii regelui Mihai şi, ani mai târziu, m-a îndrumat şi pe mine. Regina a jucat un rol vital în Al Doilea Război Mondial, cultivând binele şi înfruntând răul compleşitor şi agresiv, dinăuntrul şi din afara ţării. (...) Este datoria noastră să-i continuăm legământul, construind o Românie care cultivă respectul pentru cel de aproape, încrederea în oameni, o societate care îşi foloseşte energia pentru binele comun, nu pentru binele personal, o ţară în care tinerii români să dorească să trăiască”.

Regina-mamă Elena va fi repatriată, vineri, pentru a fi reînhumată la Curtea de Argeş, alături de fiul ei, regele Mihai I.

Reprezentanţi ai instituţiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Armatei României, ai Corpului Diplomatic şi ai altor confesiuni şi religii din România vor participa la ceremoniile de la Bucureşti.

Regina Elena a murit la Lausanne, pe 29 noiembrie 1982, timp în care ţara noastră se afla sub dictatura comunistă. Ea a fost înmormântată la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.