Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au vizitat Muzeul Pietro Canonica

romaniaregala.ro
principesa margareta principele radu

Majestatea Sa Margareta şi Principele Consort Radu au vizitat miercuri, la Roma, Muzeul Pietro Canonica din parcul Villa Borghese.

Cu această ocazie au fost prezentate şi exponate dedicate Familiei Regale a României. Printre acestea, o sculptură monumentală realizată de Pietro Canonica şi dedicată războiului din 1877-1878, în care apare şi Regele Carol I, potrivit Agerpres.

Au fost expuse, de asemenea, două busturi ale Reginei-Mamă Elena şi Regelui Mihai realizate de sculptorul italian, precum şi fotografii ale membrilor Familiei Regale Române care s-au aflat în posesia lui Pietro Canonica.

Majestatea Sa Margareta s-a declarat emoţionată de ocazia de a vedea exponatele dedicate Familiei Regale, în timp ce Principele Radu a apreciat iniţiativa ca fiind "o surpriză deosebit de plăcută".

Pietro Canonica a fost un important sculptor, pictor şi compozitor italian, care a trăit între anii 1869 şi 1959. Clădirea care adăposteşte în prezent muzeul a fost concesionată de Pietro Canonica de la municipalitatea din Roma, fiind renovată de artist şi folosită drept locuinţă şi atelier.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, alături de Alteţa Sa Regală Principele Consort Radu, efectuează o vizită la Roma şi Vatican.

Programul deplasării la Roma a mai inclus o întâlnire cu reprezentanţii Invictus Italia, vizite la Centro Alti Studi per la Difesa din Roma, Ordinul Suveran de Malta, Crucea Roşie Italiană, Comitetul Paralimpic Italian şi Comitetul Olimpic Italian, precum şi o întâlnire cu comunitatea de români din Italia şi lansarea "Jurnalului Reginei Maria" în limba italiană, editat şi tipărit la Editura Rediviva din Milano.

Un punct important în program va fi audienţa privată cu Suveranul Pontif, urmată de vizite la Spitalul Pediatric Bambino Gesu al Sfântului Scaun, la un centru pentru primirea unor femei refugiate din Ucraina şi la sediul Comunităţii Sant'Egidio.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.