Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majorarea cheltuielilor online au dus la creșterea vânzărilor cu amănuntul în SUA

diaspora.ro
cumparaturi

- Vânzările cu amănuntul au crescut în SUA cu 8,5% în timpul sezonului de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă, pe fondul majorării cheltuielilor online, conform unui raport al Mastercard publicat duminică, transmite Reuters.

Vânzările online în Statele Unite au urcat cu 11%, ceea ce arată efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19) asupra transformării obiceiurilor de cumpărături, arată datele Mastercard, care prezintă o analiză a vânzărilor din magazine şi online, în perioada 1 noiembrie - 24 decembrie.

Cumpărătorii s-au grăbit să facă achiziţii şi din magazine, unde vânzările au urcat cu 8,1% faţă de 2020, pe fondul temerilor privind perturbările din lanţurile globale de aprovizionare.

"Cumpărătorii au fost dornici să-şi procure cadourile înaintea sezonului de cumpărături, conversaţiile învârtindu-se în jurul lanţurilor globale de aprovizionare şi a problemelor cu forţa de muncă", a apreciat un analist al Mastercard, Steve Sadove.

Vânzările online în perioada de vacanţă au reprezentat 20,9% din totalul vânzărilor cu amănuntul din acest an, înregistrându-se creşteri ale vânzărilor de bijuterii (cu 32%) şi electronice (16,2%), faţă de 2020, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.