Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO DEZASTRU pentru români: Florin Cîțu și Dan Barna confirmă MAJORAREA vârstei de pensionare

barna

PNL și USR-PLUS au decis majorarea vârstei de pensionare până aproape de 70 de ani, în condițiile în care speranța de viață pentru un bărbat, de exemplu, este de 69 de ani.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi pensiile s-au aflat printre temele discutate marţi de liderii coaliţiei de guvernare. Vicepremierul Dan Barna a declarat că discuţia din cadrul coaliţiei guvernamentale a fost "foarte bună".

Citește și: Gabriela Firea, DEZLĂNȚUITĂ: Guvernul a transmis, prin PNRR, fără să i se ceară, că îngheață pensiile și crește vârsta de pensionare

"Cea mai mare parte a discuţiei a fost legată de PNRR, suntem pe ultima turnantă practic, luni va fi transmis la Comisie. S-au mai reglat nişte detalii foarte importante, sunt optimist", a afirmat liderul USR PLUS.

El a menţionat că nu s-a abordat chestiunea majorării alocaţiilor pentru copii.

Atenţionat că ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat la şedinţa PNL că proiectul legii pensiilor nu a fost prezentat la Bruxelles aşa cum arată în România, Barna a spus: "În momentul acesta este şi concluzia la care am ajuns în discuţia coaliţiei. E foarte clar - şi acesta este un angajament faţă de Comisie - că vorbim de o nouă lege a pensiilor".

Citește și: Raluca Turcan, despre creșterea vârstei de pensionare: Se discută despre opțiunea de prelungire a perioadei active

El a susţinut, totodată, că nu a auzit "niciun fel de reproş" în discuţia de marţi. "Dar, sunt lucruri care au trebuit să fie clarificate, legate de programarea plăţilor, legate de modalitatea în care structurăm această alocare a celor aproape 30 de miliarde între împrumuturi şi granturi, sunt chestiuni pe care ar trebui să le reglăm datorită feedback-ului primit de la Comisie", a completat vicepremierul Barna.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat dacă se va păstra stagiul minim de cotizare la pensie sau va creşte, prim-ministrul a arătat că "legea pensiilor o să fie publicată, o să fie în transparenţă, sunt mai multe etape".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.