Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majoritatea americanilor îl acuză pe Trump că a minimalizat coronavirusul

Vox
Donald Trump

Majoritatea americanilor sunt de părere că Donald Trump a minimalizat riscurile legate de coronavirus, considerat de acum înainte drept o "ameninţare majoră" pentru economia SUA de mai mult de două treimi dintre ei, potrivit unui sondaj publicat miercuri şi citat de AFP, potrivit Agerpres.

Conştientizarea de către opinia publică americană a pericolului a evoluat foarte rapid, potrivit acestui studiu realizat de Pew Research Center între 10 şi 16 martie pe un eşantion de 8.914 adulţi americani.

În cursul acestei perioade, 70% dintre persoanele intervievate au afirmat că pandemia este o "ameninţare majoră pentru economie". Iar 47% - pentru "sănătatea populaţiei americane", proporţie trecând de la 42% între 10 şi 11 martie la 55% între 14 şi 16 martie.

Citește și: Cercetătorii au descoperit! Cât timp rezistă coronavirusul în aer

Conform sondajului, mai puţin de jumătate dintre americani au încredere în Donald Trump (45%) şi în vicepreşedintele său Mike Pence (48%), însărcinat să coordoneze lupta împotriva epidemiei, în ceea ce priveşte gestionarea crizei.

Aceasta se explică în special prin faptul că 52% dintre persoanele intervievate estimează că preşedintele SUA nu a luat suficient în serios riscurile, în timp ce 37% consideră că el le-a evaluat corect, iar 10% - că le-a exagerat.

Studiul relevă în fine că aproape jumătate dintre americani afirmă că au constatat circulaţia unor informaţii false, iar 23%, confruntaţi cu o serie de propuneri, răspund în mod eronat că virusul ar fi fost dezvoltat deliberat într-un laborator. Această ultimă ipoteză este împărtăşită de numeroşi susţinători ai lui Donald Trump din tabăra republicană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.