Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majoritatea firmelor mici sunt de părere că economia Statelor Unite se confruntă cu o perioadă de recesiune

Pinterest
scadere

Mai mult de jumătate dintre proprietarii de întreprinderi mici din Statele Unite cred că economia se află deja într-o recesiune, percepţia lor marcând o scădere uşoară între iulie şi aprilie, în ciuda faptului că majoritatea firmelor raportează că propria lor stare financiară este bună, arată un sondaj publicat luni, citat de Reuters.

Sondajul realizat în iulie de la Federaţia Naţională a Afacerilor Independente s-a concentrat în principal pe opiniile întreprinderilor mici cu privire la starea activităţii bancare şi la nevoile lor de credit şi a arătat, de asemenea, că întreprinderile mici sunt mult mai puţin îngrijorate de sănătatea băncii lor decât erau imediat după consecinţele falimentelor bancare din această primăvară, inclusiv cea a Silicon Valley Bank, conform news.ro

În ceea ce priveşte economia, 52% dintre proprietarii de întreprinderi mici au spus că cred că economia este deja într-o recesiune, în scădere de la 55% în aprilie, a constatat sondajul.

Această convingere vine în ciuda semnelor ample de putere în economie şi a unui număr tot mai mare de dovezi că economia ar putea evita o recesiune mult anticipată.

Indicatorii recenţi au arătat vânzări puternice cu amănuntul şi cheltuieli în creştere pentru servicii, cele două mari sectoare de afaceri mici.

În plus, întreprinderile îşi văd propria lor condiţie financiară ca fiind puternică, iar economiile locale relativ sănătoase. De exemplu, mai mult de două treimi din toate firmele au declarat că situaţia financiară a afacerilor a fost ”excelentă” sau ”bună”, o scădere uşoară faţă de aprilie, dar încă puternică, deoarece cheltuielile consumatorilor continuă să depăşească aşteptările şi aşteptările pentru trimestrul al treilea.

Creşterea produsului intern brut continuă să fie revizuită în sus. În plus, 80% dintre firme au raportat că economia locală este cel puţin ”în regulă”.

Optimismul cu privire la sectorul bancar s-a îmbunătăţit, de asemenea, redresându-se după al doilea cel mai mare colaps bancar din SUA, înregistrat în martie, deoarece peste jumătate dintre proprietarii nu erau deloc îngrijoraţi de sănătatea băncii lor, o creştere de la 31% în aprilie.

A existat o îngrijorare sporită în rândul întreprinderilor mici la începutul colapsului, deoarece 80% din toate întreprinderile mici folosesc o bancă mică, mijlocie sau regională pentru nevoile lor financiare.

Costul crescut al împrumuturilor după înăsprirea cu 5,25 de puncte procentuale a dobânzii de referinţă de către Rezerva Federală, din martie 2022, a continuat să fie cea mai mare sursă de îngrijorare pentru majoritatea firmelor care s-au împrumutat sau au încercat să se împrumute din aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.