Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Majoritatea germanilor se opun livrărilor de arme către Turcia

O majoritate semnificativă a germanilor se opun livrărilor de arme către Turcia, având în vedere ofensiva militară lansată de această ţară în nordul Siriei, potrivit unui nou sondaj de opinie publicat vineri, relatează dpa potrivit Agerpres.

Aproximativ 91% din peste 1.200 de persoane intervievate la mijlocul lunii octombrie au exprimat această poziţie, în timp ce numai 5% au susţinut livrările de arme, se arată în sondajul efectuat pentru canalul de televiziune ZDF.

Totodată, circa 65% dintre respondenţi s-au pronunţat în favoarea impunerii de sancţiuni economice Turciei, în timp ce 27% s-au opus.

În cazul în care state membre ale UE emit sancţiuni împotriva Turciei, 80% dintre respondenţi au spus că se aşteaptă ca acordul dintre Uniunea Europeană şi Turcia privind gestionarea migranţilor să fie întrerupt şi sosirile refugiaţilor în Europa să crească, a mai arătat sondajul.

Turcia a lansat o ofensivă militară pe 9 octombrie în nordul Siriei, susţinând că aceasta vizează gruparea jihadistă Statul Islamic şi miliţiile kurde Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG).

Turcia consideră că forţele kurde YPG au legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care este angrenat într-o luptă de gherilă în Turcia din 1984. SUA s-au bazat pe miliţiile YPG pentru rolul lor crucial în lupta împotriva grupării Statul Islamic în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.