Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Make it in Romania` – proiectul Consiliului de Afaceri Româno-American pentru atragerea investițiilor americane

Make it in Romania
Make it in Romania

Consiliul de Afaceri Româno-American derulează proiectul „Make it in Romania”, cu obiectivul de a dezvolta relațiile economice româno-americane și a aduce Statele Unite ale Americii printre primele 3 țări care investesc în România.

În vederea realizării acestui obiectiv, Consiliul de Afaceri Româno-American (CARA) popularizează în rândurile companiilor americane oportunitățile de afaceri din România, axându-se pe proiectele de infrastructură, investițiile în medicină, tehnologia informației și comunicațiilor, industria auto.

„Make it in Romania este proiectul destinat să unească economiile americană și românească într-o cooperare extinsă în domenii diverse, creând un model de succes pentru creșterea prosperității în ambele state. Vrem ca România să fie destinația de predilecție pentru business-ul american în Estul Europei”, a declarat Ștefan Minovici, președintele Consiliului de Afaceri Româno-American.

Dezvoltarea economiei românești cu investiții americane este văzută de către liderii CARA drept una dintre soluțiile de a garanta prosperitatea României pe termen lung și de a readuce în țară românii au emigrat în Occident în ultimele decenii. CARA caută să profite, în favoarea României, de trendul care există actualmente în business-ul american, și anume mutarea unei părți a capitalurilor americane din Asia către Europa, precum și dinspre regiunile instabile către democrațiile stabile, care au dezvoltat relații politice strânse cu Statele Unite ale Americii.

„România are toate condițiile ca să-și dezvolte relațiile economice cu SUA la nivelul excelent pe care l-au atins relațiile politice”, consideră consultantul politic Anton Pisaroglu, recent ales vicepreședinte al Consiliului de Afaceri Româno-American. „Suntem aliați politici și militari de nădejde ai Statelor Unite, iar afacerile americane sunt în siguranță în România. Capitalul american găsește aici oportunități importante, în condițiile în care economia românească își revine din criza COVID-19 și promovează reforme care îi sporesc competitivitatea și dinamismul”, susține Anton Pisaroglu.

Consiliul de Afaceri Româno-American se bucură de susținerea unui număr important de politicieni americani din ambele mari partide, democrat și republican, politicieni printre care se află senatorii americani Bob Menendez și Marco Rubio și congresmenii Michael R. Turner și Dan Lipinsky. De asemenea, inițiativa „Make it in Romania” a CARA este susținută de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban și de Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.