Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Malaezia răspunde EXTREM şi BLOCHEAZĂ plecarea nord-coreenilor din ţară

Premierul malaezian Najib Razak a anunţat marţi că i-a instruit pe poliţişti să le interzică tuturor cetăţenilor Republicii Populare Democrate Coreene (Coreea de Nord) aflaţi în Malaezia să părăsească această ţară, după ce Phenianul a anunţat o interdicţie similară privindu-i pe cetăţenii malaezieni, informează Xinhua, conform agerpres.

Măsura survine în contextul asasinării la 13 februarie pe aeroportul din Kuala Lumpur a fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un. Coreea de Sud şi SUA afirmă că agenţi secreţi ai Phenianului l-au ucis pe Kim Jong-Nam într-un atac cu VX, un puternic agent neurotoxic, în timp ce Coreea de Nord încă nu a recunoscut identitatea victimei atacului de pe aeroport. Săptămâna trecută, două tinere, o indoneziancă şi o vietnameză, au fost puse sub acuzare miercuri de justiţia din Malaezia pentru acest asasinat.

Phenianul le interzice malaezienilor să plece din Coreea de Nord

Najib Razak, care a denunţat faptul că Phenianul i-a luat "ostatici" pe cetăţenii ţării sale, a subliniat marţi că protejarea acestora reprezintă principala sa prioritate şi că a dat instrucţiuni poliţiei să-i împiedice pe toţi cetăţenii nord-coreeni din Malaezia să iasă din această ţară până când autorităţile malaeziene vor reuşi să asigure "siguranţa şi securitatea tuturor malaezienilor din Coreea de Nord", a relatat Xinhua.

Luni, Coreea de Nord l-a declarat 'persona non grata' pe ambasadorul malaezian la Phenian şi i-a cerut duminică să părăsească ţara în termen de 48 de ore, după ce ambasadorul nord-coreean în Malaezia a fost expulzat din ţară ca urmare a disputei diplomatice legate de investigarea uciderii lui Kim Jong-nam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.