Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Malala le cere musulmanilor să se unească pentru pace

irak

Tânăra pakistaneză Malala Yousafzai, laureată a Premiului Nobel pentru Pace, le-a cerut miercuri musulmanilor să se conformeze ''adevăratului mesaj al islamului'' şi să se unească pentru a face să înceteze războaiele în ţara lor, îndeosebi în Irak, relatează AFP. ''Nu putem să ne gândim să investim în viitorul acestei regiuni fără să facem apel la încetarea bombardamentelor şi a acestor atacuri'', a declarat ea în deschiderea unei conferinţe privind viitorul femeilor şi locul lor în ce priveşte dezvoltarea, conferinţă ce are loc la Sharjah, în Emiratele Arabe Unite (EAU).

Malala le-a cerut musulmanilor ''să urmeze adevăratul mesaj al islamului'', care promovează pacea, reamintind că ''majoritatea celor care suferă în aceste războaie sunt musulmani'', referire la conflictele care sfâşie îndeosebi Siria, Irak şi Yemen. ''Nu pot să nu mă gândesc la cei 500.000 de copii din Mosul care sunt ameninţaţi în prezent că vor fi folosiţi drept scuturi umane'', a spus Malala, referindu-se la cel de-al doilea oraş ca mărime din Irak, aflat sub controlul grupării Stat Islamic (SI) din 2014 şi unde forţele de securitate irakiene au lansat în această săptămână o ofensivă. Malala (19 ani), care militează pentru dreptul fetelor la educaţie, a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2014, după ce a fost grav rănită la cap de către atacatori talibani.

La Sharjah, ea a pledat din nou pentru generalizarea educaţiei, îndeosebi pentru fete, în scopul ''promovării păcii şi a prosperităţii'' în ţările musulmane, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.