Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Malek Chekatt, fratele atentatorului de la Strasbourg condamnat la 12 luni de închisoare, pentru amenințări cu moartea proferate pe Facebook

Stirile ProTV
Cherif Chekatt, atacator franța

Malek Chekatt, fratele mai mare al autorului atentatului din Strasbourg (estul Franţei), Chérif Chekatt, a fost condamnat luni la 12 luni de închisoare, dintre care şase cu suspendare fără menţinere în detenţie, pentru că a proferat ameninţări cu moartea pe Facebook, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Anunţul aşteptat de toată lumea! Pe cine trimite PSD la prezidențiale – Liviu Dragnea, informații explozive

El a fost judecat de tribunalul corecţional din Strasbourg.

Această pedeapsă, inferioară celei cerute de către parchet, care a solicitat un an de închisoare cu executare, este însoţită de o perioadă de probaţiune de doi ani şi de obligaţia de a munci în folosul comunităţii.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, fără un loc de muncă de la atentatul din Strasbourg, a fost interpelat vineri, apoi plasat în detenţie provizorie duminică, după ce a postat vineri pe contul său de Facebook mai multe mesaje considerate ''ameninţătoare'' de către autorităţile franceze şi care erau însoţite de o fotografie cu arme.

Chérif Chekatt (29 de ani) a ucis cinci persoane şi a rănit alte aproximativ zece în centrul istoric al oraşului Strasbourg pe 11 decembrie 2018. El a fost împuşcat de o patrulă a poliţiei după două zile de urmărire, într-un cartier din sudul oraşului.

Atacatorul declarase supunere organizaţiei Stat Islamic, potrivit unei înregistrări video găsite de francezi pe un stick USB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.