Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Malmkrog', cea mai recentă producţie a regizorului Cristi Puiu, închide Festivalului de Film Anonimul

SeeCinema
Cristi Puiu

Malmkrog, cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu încheie cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, într-o proiecţie specială. programată de la ora 23.50, care oferă publicului a doua şansă de a vedea filmul în România, după avanpremiera de la TIFF, anunță news.ro.

Distins cu Premiul pentru cea mai bună Regie în cadrul Secţiunii Encounters de la prestigiosul Festival Internaţional de Film de la Berlin şi lăudat de critica de specialitate în Franţa, unde a avut premiera extraordinară pe marile ecrane în iulie, filmul Malmkrog poate fi văzut sâmbătă seară într-o proiecţie specială care închide Festivalul de Film ANONIMUL desfăşurat la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Este a doua şansă pentru publicul din România de a vedea producţia semnată de Cristi Puiu, după avanpremiera de la TIFF.

„În 2004, la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, Cristi Puiu îşi arăta în Deltă scurtmetrajul Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea, câştigător al Ursului de Aur al Competiţiei de Scurtmetraj a Festivalului de film de la Berlin. În 2020, aşteptarea legată de noul film al lui Cristi Puiu la ANONIMUL este imensă. Malmkrog este câştigător al premiului pentru regie la secţiunea Encounters de la Berlin 2020 şi este minunat că putem închide Festivalul cu această proiecţie. Se va vorbi mult despre acest film, cu siguranţă, şi este un privilegiu pentru noi ca una din primele dăţi când Malmkrog se vede în România să fie în faţa unui public atât de special ca cel de la ANONIMUL”, declară Miruna Berescu, Directorul Festivalului ANONIMUL.

Malmkrog este până în prezent cel mai provocator proiect al regizorului Cristi Puiu: o ecranizare de epocă, cu un scenariu original, o adaptare după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu). Filmul este construit în jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc în limba franceză – doar câteva replici fiind în germană, rusă şi maghiară. Decorul şi costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania. Din distribuţie fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot şi István Téglás.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.