Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mama gemenilor căzuţi de la etajul 10 în Ploieşti, trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

dosare
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Ploieşti.

"La data de 11.08.2021, în intervalul orar 17,30-20,00, pe fondul unei manifestări subiective de dezinteres şi cu încălcarea obligaţiilor vizând ocrotirea şi îngrijirea propriilor copii (...), inculpata V.A.V a deschis larg fereastra dormitorului apartamentului în care locuia (...) şi i-a lăsat nesupravegheaţi pe minorii gemeni P.B.E. şi P.M.C., în vârstă de doi ani şi o lună, context în care aceştia s-au urcat pe pervazul exterior al ferestrei, s-au dezechilibrat şi au căzut de la etajul numărul zece pe trotuarul asfaltat din faţa blocului, impact în urma căruia au suferit grave leziuni traumatice ce au condus la decesul acestora", se arată în comunicatul citat.

În luna februarie, Judecătoria Ploieşti a admis acţiunea introdusă de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova care a solicitat în instanţă decăderea din drepturile părinteşti a femeii care mai are un băieţel în vârstă de circa şase ani.

Astfel, instanţa a dispus decăderea în totalitate din exerciţiul drepturilor părinteşti, iar drepturile şi obligaţiile părinteşti faţă de minor şi bunurile sale se vor exercita de către tatăl copilului.

Cei doi copii gemeni au căzut de la etajul al zecelea al unui bloc din municipiul Ploieşti în seara zilei de 11 august 2021. Ei au căzut pe trotuar şi, deşi paramedicii au încercat să-i resusciteze, au decedat.

Primele informaţii indicau că, în momentul producerii accidentului, mama copiilor se afla în altă cameră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.