Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mama unui băiat transsexual care a murit într-o unitate de sănătate mintală cere o anchetă publică

dosare

Mama unui băiat transsexual care a murit după ce s-a automutilat într-o unitate de sănătate mintală solicită o anchetă publică cu privire la îngrijirea sa, potrivit Sky News potrivit mediafax.

Charlie Millers, în vârstă de 17 ani, din Stretford, Greater Manchester, a murit din cauza unei leziuni cerebrale la cinci zile după ce a fost găsit inconștient în aripa Junction 17 de la Spitalul Prestwich în decembrie 2020.

O anchetă la Rochdale Coroners' Court a constatat că au existat deficiențe ale mai multor agenții care au condus la moartea sa și că băiatul nu a intenționat să își pună capăt vieții.

Juriul de anchetă a constatat că lipsa unei îngrijiri medicale individuale și decizia de a nu-l plasa pe Charlie sub observație constantă la secție au contribuit probabil la moartea sa.

Mama sa, Sam Millers, a cerut în repetate rânduri mai mult sprijin pentru a-l menține în siguranță.

Ea a declarat pentru Sky News: „Toate aceste eșecuri... mă deranjează că nu voi avea niciodată ocazia să spun că îmi pare rău. Era în pericol de moarte și, în calitate de mamă, i-am spus că nu credeam că va fi aici de Crăciun”.

Charlie era un artist talentat care iubea fotbalul și animalele, dar sănătatea sa mintală a fost afectată încă de la o vârstă fragedă. El a fost diagnosticat cu ADHD și a fost grav hărțuit după ce s-a identificat în mod public ca băiat de la vârsta de 12 ani.

Instanța a aflat că Charlie primea sprijin din partea serviciilor pentru copii ale Consiliului Trafford, deoarece se afla într-un ciclu de auto-vătămare și tentative de sinucidere. El a fost internat la Junction 17 din cauza deteriorării sănătății sale mintale. Charlie a fost al treilea tânăr care a murit la spital în mai puțin de un an.

Mama sa a declarat: „Trei decese în nouă luni din cauza acelorași eșecuri de observare este cu adevărat îngrijorător și vom face presiuni pentru o anchetă publică”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.