Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Man Utd apelează la inteligența artificială. Red Devils încheie un acord cu o universitate de top

www.worldsoccer.com
manchester united

Manchester United a semnat un acord cu o universitate de top pentru a valorifica puterea inteligenței artificiale (AI), în vederea obținerii unui avantaj competitiv. Diavolii Roșii au încheiat un parteneriat strategic cu Institutul de Sport al Universității Metropolitane din Manchester.

Scopul este acela de a îmbunătății performanța clubului, valorificând inteligența artificială. Parteneriatul îi acordă lui Manchester United acces la studiile de cercetare și inovare ale institutului, care se concentrează pe utilizarea inteligenței artificiale pentru a dezvolta tehnici avansate de analiză și măsurători care nu sunt încă folosite de alte cluburi de fotbal din prima ligă.

AI va permite echipei de analiști a lui United să proceseze rapid un volum tot mai mare de date în timpul meciurilor. Această analiză în timp real va ajuta deciziile importante luate de managerul Erik ten Hag și de staff-ul tehnic.

Utilizarea inteligenței artificiale include urmărirea jucătorilor și combinarea datelor în diferite faze ale jocului pentru a optimiza strategiile. Feedback-ul în direct va servi, de asemenea, la identificarea semnelor de avertizare care ar putea duce la accidentări.

Noile tehnici vor fi supuse unor teste în timpul sesiunilor de antrenament, unde dronele aeriene filmează în mod obișnuit activitățile primei echipe la Carrington. Odată validate, aceste metode bazate pe inteligență artificială vor fi integrate în scenarii reale de meci.

Directorul de fotbal al lui United, John Murtough, a declarat pentru Goal: „Colaborarea cu Institute of Sport se va baza pe echipele noastre excelente de cercetare și inovare existente pentru a îmbunătăți și mai mult performanța și sprijinul pentru dezvoltare pe care îl putem oferi jucătorilor noștri."

Profesorul Tim Cable, directorul institutului, a adăugat: „Colaborarea noastră cu Manchester United ne-a permis să atragem în Manchester talente de talie mondială și să aducem cercetarea noastră științifică de ultimă generație pentru a răspunde nevoilor de performanță ale clubului. Inițiativa va oferi clubului un nivel suplimentar de inteligență, consolidând și mai mult operațiunile de fotbal ale Manchester United."

Proiectul institutului își propune să aprofundeze aspectele tehnice, tactice și fizice ale fotbalului de elită, utilizând inteligența artificială pentru a crea un avantaj tangibil pe teren.

Cu toate acestea, va exista o importanță continuă a analiștilor experți, care vor interpreta datele și vor comunica informații personalului tehnic pentru o mai bună luare a deciziilor. Această mutare strategică demonstrează angajamentul lui United de a folosi tehnologia de ultimă oră pentru a îmbunătăți performanța.

Man United revine în acțiune împotriva lui Newport County, într-o confruntare din al patrulea tur al Cupei FA pe 28 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.