Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mâna dreaptă a unui prefect PNL a câștigat aproape 1.700 de lei în plus la salariu lună de lună! Motivul? A participat la organizarea alegerilor

bistrițean

Bianca Danci, mâna dreaptă a prefectului Stelian Dolha de la Bistrița, a primit aproape 1.700 de lei lunar, în plus la salariu, timp de jumătate de an, informează într-o investigație jurnaliștii de la BISTRIȚEANUL.RO. Motivul? Și-a făcut datoria la locul de muncă! Mai exact: a participat la organizarea alegerilor europarlamentare și prezidențiale, de care oricum se ocupă Prefectura, fiind în atribuțiile sale.

Într-un material publicat ieri, Bistrițeanul.ro scotea în evidență sumele mari încasate de angajați ai instituțiilor statului pentru organizarea și implicarea în alegerile locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale. Exemplu era dată șefa de Cancelarie a prefectului Stelian Dolha, Bianca Danci, care în ultima declarație de avere (depusă în toamna lui 2020), preciza că a încasat 10.000 de lei sub formă de indemnizații de alegeri.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Declarația de avere vizează anul fiscal 2019 și două tururi de alegeri, cele europarlamentare, când fost organizat și un referendum, și cele prezidențiale.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Pe atunci, Bianca Danci era doar consilier în cadrul Instituției Prefectului: „În concluzie, cuantumul cu titlul „indemnizații alegeri” din declarația de avere reprezintă bonificația cumulată pentru munca depusă cu scopul organizării celor două alegeri din anul 2019, muncă desfășurată pe parcursul total a aproximativ 6 luni. Pontajele au fost aprobate de prefectul în funcție de la acea dată și avizate de către președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană. Toate categoriile de personal din cadrul Instituției Prefectului fac parte din colective de lucru cu anumite atribuții pe toată perioada desfășurării activităților prevăzute în calendarul de organizare a alegerilor”, precizeză Bianca Danci.

Sursa foto: BISTRIȚEANUL.RO.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.