Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Manager de spital, ACUZAȚII GRAVE: 'Ministrul Sănătății, vinovat de moartea unui om'

vlad voiculescu

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, a declarat ieri ca Spitalul „Sfanta Maria” din Bucureşti ar fi fost acreditat pentru transplanturi pulmonare in urma unor presiuni politice si ca spitalul nu are in componenta un department de pneumologie asa cum ar trebui.

Narcis Copcă, managerul Spitalului Sfânta Maria, l-a contrazis pe ministrul Sanatatii sustinand ca ministerul e obligat sa plateasca pentru realizarea transplanturilor pulmonare in acest spital deoarece acreditarea a fost primita in martie 2016 din partea Agenţia Naţională de Transplant (ANT), anunta News.ro.

Citește și: Ministrul Sănătății ACUZĂ: 'Un spital din Capitală, acreditat sub PRESIUNE politică'

Medicul a declarat de asemenea ca nu a lipsit nimic de la acreditarea acestui centru de transplant si ca ministrul s-ar face vinovat de moartea unui pacient aflat pe lista de aşteptare a clinicii pentru ca s-a opus aprobari unor decontari pentru efectuarea acestor interventii.

"Ministerul Sănătăţii este obligat să plătească operaţiile de transplant pulmonar de la Spitalul Sfânta Maria. Centrul a fost acreditat pentru transplant de plămân de Agenţia Naţională de Transplant. Domnul ministru, în loc să plătească bani pentru ca bolnavii să fie operaţi în ţară, a refuzat acest lucru. Refuzând, se face responsabil pentru decesul unei persoane aflate pe lista de aşteptare şi în acest sens luăm în calcul să sesizăm Parchetul General, pentru ucidere din culpă”, a spus Narcis Copcă, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.