Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerii din comerț anunță OFICIAL: prețurile din România VOR CREȘTE până la 1 august

fanatik.ro
preturi

Este anunț oficial. După ce ne-am confruntat cu stresul generat de restricțiile impuse în pandemie sau unii chiar cu pierderea locurilor de muncă, managerii din comerț vin și ei cu vești proaste. Prețurile vor crește în perioada următoare. Managerii chestionați de INS estimează pentru perioada iunie - august o creștere a activității în construcții și comerțul cu amănuntul, o majorare moderată a numărului de salariați în construcții și comerțul cu amănuntul, precum și o creștere a prețurilor în comerțul cu amănuntul, conform Mediafax.

Citește și: ABERANT Directorul Spitalului Victor Babeș din Timișoara: Riscul să iei COVID din Grecia e mai mare decât în România

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2020, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%). Pentru activitatea de fabricare a produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului se va înregistra cea mai mare creștere (sold conjunctural +86%), urmată de activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +53%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează scădere moderată, soldul conjunctural fiind de -15% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%).

Potrivit estimărilor din luna iunie 2020, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +28%). Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +10%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +18%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +6%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +10%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +23%).

Conform estimărilor din luna iunie 2020, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%). În sectorul de servicii se estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -6%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de scădere (sold conjunctural -16%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.