Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul naţionalei de handbal feminin a României: Laura Moisă rămâne în hotel, în Danemarca, până testul ei va fi negativ

Federatia Romana de Handbal
handbal

Managerul naţionalei de handbal feminin a României, Nicoleta Alexandrescu, a declarat, marţi, pentru News.ro, că extrema Laura Moisă, testată pozitiv chiar la sosirea la CE din Danemarca, va rămâne în carantină, în hotelul în care s-a aflat de la început, ”până va avea rezultat negativ”.

”Şi la testul de astăzi a ieşit pozitivă, pentru că e în perioada de 14 zile de la depistare. Avem grijă de ea, aşa e normal!”, a spus Nicoleta Alexandrescu, potrivit news.ro.

Citește și: Klaus Iohannis s-a autodenunțat - OPINIE

Situaţia pandemică duce la situaţii greu de prevăzut, cum este şi cazul handbalistei Laura Moisă, care a fost testată pozitiv chiar la sosirea în Danemarca, în urmă cu 8 zile.

Forul european de handbal (EHF) a emis în urmă cu o zi o informare oficială, ca urmare a mai multor încălcări ale protocolului sanitar de către membri din delegaţiile a cinci echipe, în care subliniază şi faptul că ”membrii delegaţiilor care au fost testaţi pozitiv se supun unei carantine de şapte zile, iar apoi se pot întoarce în ţările de provenienţă”.

La solicitarea News.ro, Thomas Schöneich, Director Media & Communications al EHF, a transmis că ”se păstrează legătura permanent cu delegaţia României şi se caută cea mai bună soluţie pentru ca jucătoarea (Laura Moisă - n.r.) să ajungă în ţară”.

”Ce este clar însă, e că ea nu va mai putea să se alăture lotului şi să joace la acest turneu final”, a explicat Thomas Schöneich.

Tot pentru News.ro, managerul naţionalei României, Nicoleta Alexandrescu, a oferit precizări.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD și acesta este obiectivul nostru’

”Laura este în continuare în carantină, a fost testată pentru a treia oară în ultimele zile, inclusiv astăzi, iar rezultatul este pozitiv, normal, pentru că este în intervalul de 14 zile. Laura nu se poate deplasa acum. Ţinem legătura cu ea, o încurajăm. Am fost informaţi de decizia EHF acum trei zile, este o regulă care s-a schimbat în timpul jocului, ce putem zice? Am întrebat special. Le-am transmis şi punctul nostru de vedere, pentru că şi în conformitate cu legislaţia lor şi cu cea a României, o persoană cu rezultat pozitiv la testare nu se poate deplasa. Laura Moise va sta în acel hotel până ce testul va ieşi negativ. Este plătit totul, nu se pune problema de astfel de lucruri, ci ne gândim la sănătatea şi siguranţa ei şi a noastră. Este normal să avem grijă de ea, pentru că şi pe ea, dar şi pe noi ne afectează acest coronavirus şi tot ce derivă ca situaţii într-o echipă naţională. Afectează psihic, cu asta ne luptăm, noi şi jucătoarele, iar Laura în felul eu”, a declarat Nicoleta Alexandrescu.

Oficialul lotului României a oferit explicaţii şi despre situaţia echipei în privinţa testărilor.

”Au fost până acum testări în 30 noiembrie, 1, 2, 3, 4 şi 6 decembrie, deci şase în total, şi urmează testarea din 9 decembrie. Ne afectează, pentru că probele se recoltează dimineaţa şi stăm cu sufletul la gură până la prânz în aşteptarea rezultatelor. Este foarte greu pentru toată lumea!”, a precizat managerul naţionalei.

"La testarea RT PCR efectuată astăzi, rezultatul a fost încă pozitiv. Începând cu data de 6 decembrie, Laura a fost testată zilnic. Conform noilor informări emise de EHF, jucătoarele care au stat în izolare mai mult de 7 zile nu vor mai putea intra în competiţie, astfel că Laura nu se va putea realătura echipei României la acest EURO", a menţionat şi FRH.

Extrema dreapta Laura Moisă a fost singura din lotul României, care a primit rezultat pozitiv la testarea de la sosirea în Danemarca şi a intrat direct în carantină, într-un hotel special amenajat de organizatorii Campionatului European pentru astfel de situaţii. Şi colega ei de cameră, portarul Denisa Dedu, a fost izolată, ca urmare, dar aceasta a avut rezultate negative ulterior şi a revenit în lot după câteva zile.

Alte două jucătoare din naţionala Serbiei au fost testate pozitiv şi sunt în aceleaşi condiţii ca Laura Moisă.

Naţionala României se află la Kolding, acolo unde a încheiat meciurile grupei D pe locul 3, cu un bilanţ de două înfrângeri şi o victorie, fiind calificate în faza următoare.

Marţi se dispută ultimele meciuri din grupele A şi C, iar handbalistele antrenate de Bogdan Burcea îşi vor afla toate adversarele din grupa principală II, cu partide care vor debuta joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.