Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul Spitalului Judeţean Botoșani, adus cu mascaţii la birou în dosarul angajărilor pe bani

impactpress.ro
DGA

Managerul Spitalului Judeţean Botoșani a fost adus, în urmă cu scurt timp, cu mascaţii la birou. Potrivit procurorului care se ocupă de caz, percheziţiile de azi au loc tot în dosarul angajărilor pe bani, pornit în luna decembrie a anului trecut.

Procurorii DNA și ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) au descins la locuinţa și biroul managerului SJU, Monica Adăscăliţei. Aceste acţiuni au fost parte a unei anchete ample care vizează mai multe persoane din conducerea unităţii sanitare. Eforturile de investigație au început încă de la primele ore ale dimineții, când inspectorii DGA au sigilat biroul managerului și au continuat cu perchezițiile domiciliare.

„Au făcut o percheziţie domiciliară, încă nu ştiu nimic”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei când a ajuns la spital, potrivit Monitorul de Botoșani.

Despre dosarul de corupție de la spital

Dosarul angajărilor pe bani la Spitalul Judeţean a atras atenția publicului încă din luna decembrie a anului trecut, când poliţiştii au descins în multiple locații din județ. Printre acestea s-au numărat sediul Spitalului Judeţean „Mavromati”, locuința șefei Consiliului Județean Botoșani și sediul PSD Botoșani. În total, peste 75 de infracțiuni au fost reținute pentru 11 inculpați.

Referatul întocmit de DNA relevă o serie de practici corupte în procesul de angajare. Suma de bani sau obiectele din aur erau oferite în schimbul transferului unor asistente sau modificarea condițiilor de concurs în favoarea unor candidați plătitori. Procedurile de concurs erau subminate, iar candidații erau informați în avans despre subiectele examenelor. Chiar și în timpul probelor practice, unii candidați primeau răspunsurile direct în cască.

Angajările pe bani implicați o rețea complexă de intermediari, iar banii erau plătiți de cunoscuți ai candidaților, de părinți sau rude, și chiar de angajați ai spitalului. Aproape toți cei care plăteau erau asigurați de promovare, însă mulți s-au confruntat cu promisiuni neîndeplinite și au fost nevoiți să devină martori în fața DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.