Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul Spitalului Municipal Câmpina: 'În prezent, niciunul dintre pacienţii internaţi nu are test pozitiv la Clostridium'

www.cdc.gov
Clostridium difficile

Dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, precizează că, în prezent, niciunul dintre pacienţii internaţi în unitatea medicală nu are test pozitiv la Clostridium.

"În momentul de faţă, duminică, ora 16,00, la Spitalul Municipal Câmpina, niciunul dintre pacienţii internaţi nu are test pozitiv la Clostridium, urmare a faptului că niciunul dintre pacienţii internaţi nu prezintă simptome specifice consumului de apă infestată cu această bacterie. Facem precizarea că Spitalul Municipal Câmpina deţine teste pentru depistarea acestui tip de bacterie, avem un laborator care funcţionează 24 de ore din 24 şi rezultatul unui astfel de test îl avem în aproximativ zece minute", a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, într-o postare pe pagina de Facebook a unităţii medicale.

Prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, a solicitat sâmbătă Gărzii de Mediu - Comisariatul judeţean Prahova şi Direcţiei de Sănătate Publică Prahova să demareze o anchetă în municipiul Câmpina pentru stabilirea cauzelor care au condus la infestarea apei cu bacteria Clostridium, informează Agerpres.ro.

Societatea Hidro Prahova SA a anunţat, tot sâmbătă, că, pentru a elimina orice risc privind starea de sănătate a populaţiei şi ca o măsură suplimentară de prevenţie, a luat decizia de a extinde restricţia consumului de apă potabilă integral asupra municipiului Câmpina, până în prezent nefiind semnalat niciun caz de îmbolnăvire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.