Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Managerul spitalului Nasta: Avem datoria să creștem încrederea pacienților în noi, medicii

digi24.ro
beatrice mahler

Managerul spitalului Marius Nasta s-a arătat ”extrem de tristă că astfel de fapte se întâmplă” făcând referire la dosarul de corupție în care medici, chirurgi cunoscuți și rezidenți, au fost reținuți după ore în șir de audieri și percheziții.

 

„Trebuie să rețineți faptul că pe lângă colegii noștri, pe lângă cei 6 medici, care în acest moment sunt sub atenția organelor penale în Marius Nasta sunt alți 94 de medici care își desfășoară activitatea într-un mod care nu cred, și sper că nu este așa, nu mai lasă loc de alte fapte cu de natură penală”, a declarat Beatrice Mahler, managerul spitalului Marius Nasta.

 

Mahler: Să fii medic este o profesie nobilă

 

„O infracțiune care nu este compatibilă cu profesia de medic. Să fii medic este o profesie nobilă și nu este compatibilă cu astfel de comportamente. Avem datoria să creștem încrederea pacienților în noi medicii, nu putem face asta decât eliminând din jurul nostru persoane care nu au un comportament adecvat”, a mai precizat directorul spitalului.

 

Beatrice Mahler a prezentat, totodată, detalii despre cum au pornit cele două dosare penale care vizează medici de la Institutul ”Marius Nasta”.

 

“În acest moment, din informaţiile pe care le am, sunt în cercetare două dosare penale. Unul din dosare pleacă de la o sesizare care a fost făcută de Institutul «Marius Nasta» în decembrie 2021, după care s-au desfăşurat cercetările astfel încât a rezultat inculparea anumitor persoane, dar date despre această modalitate aş prefera să vă dea organele abilitate. Şi al doilea dosar pleacă de la o sesizare făcută la începutul acestui an, moment în care unul dintre medicii Institutului «Marius Nasta» mi-a adus în atenţia sesizarea pe care unul dintre pacienţi a făcut-o şi după discuţia cu pacientul am trimis către secţia de poliţie sesizarea pacientului, faptul că i se solicitaseră bani şi schimbase medicul, a fost operat de un alt medic, care şi-a desfăşurat actul medical legal, corect şi cinstit”, a precizat Mahler.

 

Procurorii și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție au descoperit că încă de anul trecut mai mulți medici rezidenți, chirurgi și anesteziști ar fi luat mită de la pacienți pentru a face controale înainte de operații, după operații, dar și pentru a face intervenții chirurgicale.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.